Salám sušený
Použité části jsou: kejta, plec, krk,sádlo, slanina.Je velmi důležité, aby bylo procento libového (70%) a tuků (30%).Odstranit nervy a připravené kusy musí být masírovány od krve.Sádlo může být nařezáno na kostky nožem.
10 kg masa, 7 kg libové a 3 kg sádla.
Rozemlet libové maso v mlýnku a dát na jednu stranu.To samé udělejte se sádlem.Zváží se a zkontrolujou procenta, pak připravíme směs.
Připravte směs:
(Pro 10 kg směsi):
260-280 g soli
40 g černého mletého pepře
česnek 30 g
červené víno
Výsledná směs se nechá stát 24 až 36 hodina v chladu.
Příprava podobného salámu s některými rozdíly: použijte 60% libové, 40% tuku
Z 10 kg masa,
Smíchejte všechno
Připravte směs:
(Pro 10 kg směsi):
260-280 g soli
30 gramů černého pepře